Varför resan stark?

Jag vill skriva en blogg av många olika anledningar. Dels för att det är en form av dagbok, dels för att jag kan se vilka förändringar jag varit med om och vilka ställningstaganden jag gjort. Dels också för att helt enkelt öva mig på att uttrycka mig och min egen vilja. Till skillnad från en dagbok är ju bloggen öppen för andra att läsa och kommentera, något som jag tyckte var både jobbigt och läskigt i början, men nu känns det bra. Nu är det också lättare att säga vad jag tycker och stå för det. Jag har också märkt att jag nu lättare och snabbare kommer fram till min egen åsikt och kan uttrycka den.

En annan viktig sak är att bloggen fungerar som en träningsdagbok. Träningen betyder ju så mycket för mig, både för mitt fysiska och mentala mående, så det vill jag dokumentera och förhoppningsvis kan jag inspirera någon annan på vägen. Sen är det ju kul att kunna gå tillbaka och se hur pass mycket starkare jag blivit och vad jag klarat av på resan 😉

Sen är går inte livet alltid som på räls, utan det händer både roliga och tråkiga saker. När det hänt roliga saker kan jag njuta mer av dem när jag skriver om dem. När det hänt tråkiga saker är skönt att få skriva av mig, för då kan jag lättare släppa och gå vidare.

Bloggen är också ett viktigt verktyg för mig där jag på riktigt och på väldigt länge vågar vara stolt över mig själv och säga det högt. Därmed måste jag våga att ta plats. Genom att ta plats följer det med automatik med att jag tar kontrollen och riktningen över mitt liv. Nu har jag också mål som jag satt upp och jobbar mot. Här fungerar också tyngdlyftningen som ett bra verktyg. Via den träningen måste jag ta plats, höras och synas, samtidigt som jag blir starkare både till kropp och själ.

Det är en otroligt härlig känsla att känna att jag klarar av svåra lyftmoment, likaväl som att jag klarar att lyfta tungt. Det bara bubblar av glädje i hela kroppen när det funkar bra. Tyngdlyftningen ger mig ett utlopp för stress och frustration likaväl som den ”tvingar” mig att vara närvarande i nuet både till kropp och själ. Så nu vare sig kan, eller vill jag, vara utan tyngdlyftningen

Bloggen och träningen ger utrymme för reflektion och därigenom vågar jag:

  • sätta nya drömmar och mål längs livets resa. Inte bara vara.
  • utmana mig själv
  • sätta ord på mina innersta drömmar, lyfta fram dem och se till att genomföra dem
  • rensa ut gammalt mentalt skräp och släppa på den fina fasaden utåt.
  • visa en ärlig bild av vem jag är, vad jag tycker och vad jag har varit med om
  • våga vara ärlig, både mot mig själv och min omgivning

Kanske kan jag hjälpa någon annan, bad vet jag. Men lyckas jag bara hjälpa en enda till bättre mående är det värt det.

Varför jag har gör den här (tränings)resan mot ett starkare jag kan man också läsa om i inlägget  Här gick starten för min träningsresa och i inlägget Varför jag drömmer om tyngdlyftning.

wpid-img_20151004_221719.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s