Om mig

Hej!
Det är jag som är Yvonne. Jag skriver den här bloggen av två anledningar. För det första vill jag någonstans skriva ner min berättelse och resa jag gör mot en bättre hälsa. För det andra hoppas jag verkligen på att kunna hjälpa andra till ett bättre mående. Här tänker jag främst på den mentala hälsan, även om den mentala och fysiska hälsan är nära sammankopplade.

Under en lång tid i mitt liv har jag kämpat med en depression med ordentliga ångestinslag, så det är tur att jag har en ordentlig inneboende kämparglöd. Nu var inte allt nattsvart under hela tiden, det fanns som alltid bra och dåliga perioder, precis som för vem som helst. Det var bara det att det en dålig period var rätt hemsk att gå igenom och hur jag än kämpade så blev jag aldrig riktigt blev helt återställd. Dessutom började sjukdomen verkligen sätta hinder ivägen för vem jag ville vara, min inneboende personlighet och vad jag ville göra. Det fick mig motiverad att kämpa lite till. Så jag hittade en bra läkare som hjälpte mig med mediciner och då började det stora vändningen i positiv riktning.

Sensommaren 2014 kändes det som om jag stod inför ett vägskäl. Jag kunde fortsätta som jag gjort sedan jag fick den hjälp jag behövde och må rätt okej, men inte helt utan inskränkningar. Eller så kunde jag ta tag i utmaningen och verkligen satsa på att jag skulle må bra. Jag valde utmaningen, för jag ville må helt bra. Därför påbörjade jag en resa med hjälp av träning och en duktig PT. Det var absolut inte lätt att komma igång. Det var och är många mentala hinder som ska övervinnas i kombination med rejäl träningvärk, men det är värt det. Jag känner nu att jag för första gången på länge mår otroligt bra och mina kompisar säger att det lyser om mig igen. På jobbet blir jag inte lika stressad, däremot har jag blivit mer fokuserad och sugen på nya utmaningar. Hemma säger familjen att jag blivit lugnare och jag känner ju själv det, förutom att jag också har fått mer energi och nyfikenhet. Så just nu befinner jag mig i en uppåtgående spiral och det känns verkligen som att det var på tiden! Äntligen får jag må riktigt bra, det är jag värd!

Den här bloggen startade jag i mars 2015. Genom att börja skriva den här bloggen har jag lärt mig att uttrycka mina innersta tankar och stå för den jag är. Att släppa den yttre ”välpolerade” fasaden är viktigt för mig för att må bra. Stundtals är det läskigt att skriva om sådant jag normalt skulle hålla tyst om, men i det långa loppet är det befriande.

Tycker du om vad du läser och/eller det på något sätt hjälper dig som läser det här, så är jag tacksam för dina kommentarer.

”Fortsätt simma, fortsätt simma” 🐬

Annonser

9 reaktioner till “Om mig”

 1. Hej Yvonne! Bra skrivet av dig! Jag känner igen mig så mycket i det du skriver och har själv kastat mig ut och skrivet om ångest och depression på min blogg. Ser fram emot att följa dig!

  Gilla

  1. Tack Åsa. Det har varit läskigt att skriva så öppet, men samtidigt så läkande. Sen gör ju träningen sitt till också, men det vet du ju redan 😉.

   Jag kollade lite snabbt på din blogg och jag håller med om dina procentsatser om 45+45+10 angående träningen. Ditt inlägg idag är klockrent och fick mig att le. Det ska bli kul att få följa dig med.

   Gilla

 2. ”Stundtals är det läskigt att skriva om sådant jag normalt skulle hålla tyst om, men i det långa loppet är det befriande.”

  Sant – säger en som om några månader är halvvägs 150 år LivsErfaren.

  Fortsatt all Lycka till med Din resa !

  Gilla

  1. Åh. Vad glad jag blir för din kommentar. Tack så mycket.

   Det är också så skönt att märka att det ”läskiga utlämnande” jag skriver om mig själv får positiv respons. Det hade jag inte räknat med från början. Tack än en gång.

   Gillad av 1 person

 3. Jag känner igen mig mycket i dina tankar. Träningen kan verkligen vara en helt fantastisk hjälp när man möter tuffare perioder i livet. På något vis är det som du skriver att tron på den egna styrkan följer med en i övriga livet och bidrar med en mängd olika positiva effekter, inte bara förbättrad fysisk hälsa.
  Ser fram emot att följa din resa!
  Mikaela

  Gilla

  1. Tack så mycket Mikaela för dina fina ord. Du slog slog verkligen huvudet på spiken i din sammanfattning om att tron på den egna styrkan följer med en i övriga livet. Jag har läst en del på din blogg och känner till stor del igen mig i dina tankar också.
   Jag vill gärna läsa mer om hur du funderar och tränar.

   Må så gott, hälsningar
   Yvonne

   Gilla

   1. Vad jag kan utläsa från din blogg så tränar vi nog ganska likt. En del lyftning och en del löpning. Har löpt lite trail senaste halvåret vilket är den ultimata mindfullnessupplevelsen för mig, total närvaro och naturupplevelse i ett :). Annars gillar jag nog allt som utmanar mig på ett eller annat vis och alltid med stor variation, annars blir det monotont och tråkigt! Utbyter gärna tankar och idéer om träning.
    Ha det gott!
    /M

    Gilla

   2. Hej. Vad kul att höra ifrån dig igen! Som du redan listat ut gillar jag också blandningen av tyngdlyftning, traillöpning och styrka/intervallpass. På de senare brukar det vara ofta vara kettlebells involverade och man kör i par. Vi har en himla härlig stämning i det gänget som kör där alla hejar på varandra för att orka. Jag gillar blandningen och utmaningen av att hantera fritt rörliga vikter. Däremot gillar jag inte när det blir monotont och ensidigt. Jag har precis insett att jag måste köpa ett par nya trailskor, mina är ganska varma, så jag behöver en sommarvariant också 🙂
    Må så gott!
    Yvonne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s