Sömnen och återhämtning 

Lyssnade nyligen på Styrkebyråns avsnitt om sömn. Jag vet ju hur viktig det är med träning, kost samt bra och tillräckligt lång sömn. Men att sömnen och återhämtningen har sån effekt på kroppen blev så övertydligt för mig nu under sommaren

Glädjen när man inser att 7 set om 3 reps på 85 kg i knäböj börjar bli ”för lätt” 😊 

Det var rent ut sagt en skitjobbig vår på jobbet. Hur noga jag än var med träningen och sömnen (och rätt så noga) med kosten hade jag hamnat i en platå. Stressen gick på något sätt inte ur kroppen och jag kände mig sliten för jämnan. Trött i skallen och samtidigt på högsta beredskap. Kroppen orkade heller inte leverera på träningen med någon större energi eller kraft.

Så under semestern gjorde jag ”tillfälligt slut” med jobbet. Och det var tydligen precis det jag behövde. Jag började sova bättre och så småningom vaknade jag utvilad. Energin återvände. Under sömnen laddade jag batterierna samtidigt som alla hormoner äntligen fick en chans att jobba i rätt riktning. Nu börjar jag äntligen lämna platån. Nu ser jag fram emot ny ordning på jobbet och nya personbästa i träningen. För jag tycker faktiskt är otroligt kul att lyfta tungt. Kan inte förklara det, men det ger mig så mycket. Samtidigt vill jag gärna fortsätta utvecklas mot att ta allt tyngre vikter. 
Att lyssna på Styrkebyråns avsnitt om sömn gjorde att alla de här mentala bitarna kring träningen föll på plats och jag rekommenderar verkligen att lyssna på avsnitt nr 40

Annonser

4 reaktioner till “Sömnen och återhämtning ”

  1. Vi får ju verkligen inte glömma bort alla byggstenar som måste till. Mat, sömn, harmoni etc. Det räcker ju att en liten byggsten ruckar på sig, så gör de andra det med. Då är det bra med bloggar, poddar och böcker, som kan påminna oss och kanske hjälpa oss upp på banan igen. Lycka till!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s