Midsommarhelgen, träning och upplevelser

Att få fira midsommar i Dalarna var ett perfekt sätt att starta semestern på.

Det var länge sedan jag längtade så efter semestern. Aldrig förr har jag jobbat så hårt ända in i kaklet innan semestern och ska jag vara ärlig, så har jag gjort lite arbete även i början av semestern. Men nu är det gjort. Arbetsuppgifterna har fått ta (semester)paus, huvudet har saktat ner till långt under den normalfart jag hade under våren. Det känns otroligt skönt, om än lite ovant efter så lång tid.

Men att vara närvarande i stunden, lära känna nyfunnen släkt och bara vara är något jag behöver just nu. Samtidigt känns det konstigt att inte göra så mycket mer än att laga mat, ta hand om tvätt och däremellan träna. De senaste dagarna har gått utan att jag känner att jag gjort något och då får jag säga åt ”herr Luther” att hålla tyst. Innerst inne vet jag att några lugna dagar är precis vad jag och familjen behöver. Själv behöver jag få stressen ur kroppen och få tid till ordentlig återhämtning.

Jag och maken har tidigare dansat folkdans i flera år, men vi har av det skälet också varit helt upptagna med uppvisningar på midsommar. Men har man en folkdräkt drömmer man gärna om att få fira midsommar i Dalarna. I år skulle makens kusiner fira på sin släktgård i Dalarna, så nu blev det äntligen av!

Vi fick umgås hela helgen med ”nyfunna” släktingar och på det sättet fick vi ett jättebra tillfälle att lära känna varandra. De var roliga människor som var öppna, glada och nyfikna på livet. Me like! Att vi fick åka en mäktig traktorkortege och fira i folkdräkt gjorde inte heller ont precis 😉. 

En kettlebell hade jag också tagit med på resan, så på midsommaraftonen stod jag barfota i gräset och körde ett 20 minuters snatch-program. Kanonbra för bålen, axlarna och konversationen 😉. 

Efter att vi kommit hem från Dalarna har jag kört snatch-programmet igen och kört ett styrkepass i det gamla bykhuset. Går allt vägen är tanken att inreda huset till ett hemmagym och nu ville jag kolla att det funkade. Och det gjorde det! Bilden visar hur svettig jag blev av mitt egenkomponerade styrkepass. Klart godkänt tycker jag 😉😅. 

Men jag har även hunnit med att åka till Crossfit 011 och träna med dem. Mycket ben blev det på det passet. Först back squats och sedan en met-con bestående av tre varv på tid av 170 m suit case walk med en 24 kg kettlebell, följt av 20 goblet squats och 10 burpees. Tungt var det och det tog mig 17 minuter och 51 sekunder att bli färdig. Men jag gjorde det och i Rx! Jag är faktiskt lite stolt över mig själv.

Jag gillar verkligen sammanhållningen och den positiva stämningen bland folket i en Crossfit-box. Så hör och häpna över vad jag tänker göra härnäst. Vi har en resa planerad till Spanien tillsammans med några goda vänner. Det var jättelänge sedan jag var utomlands. Den här gången är jag inte alls ångestladdad inför att resa bort, utan jag ser bara fram emot resan. Stooooort framsteg för mig! Och jag har redan nu varit i mailkontakt med en Crossfit-box, så väl framme vet jag vart jag ska gå. Hepp! 

För två år sedan hade jag skrattat ihjäl mig alternativ fått världens ångestpåslag (mest troligt,tyvärr 😛) om någon sagt att jag skulle gå och träna på ett gym ihop med okända människor på min semester utomlands. Nu tycker jag att det ska bli så kul att få prova på att träna utomlands och få uppleva en ny Crossfit-box. Att få kämpa ihop med helt okända människor, men med samma intresse. Det ska bli askul! Jag gillar den här förändring hos mig själv. Det gör det så mycket roligare att leva!

Annonser

4 reaktioner till “Midsommarhelgen, träning och upplevelser”

      1. Vi behöver alla få fylla på, det svåra är kanske att ”våga bara vara” och inte fylla ledigheten med en massa måsten och sånt som borde hinnas med.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s