Gympainstruktör och skolavslutning

Här sitter jag och mumsar vattenmelon 🍉 och njuter av lugnet.

De senaste dagarna har varit fulla av nackspärr, datastrul, lunchpass, personbästa i OH-squat och skolavslutning. Skön, men stressig blandning.

Jag tränade med mina kettlebells i måndags, nationaldag och allt, för det är ju så lyxigt att bara kunna gå ut i trädgården för att träna. Men jag kände hur jag råkade dra till något i vänster sida av nacken när jag körde thrusters med båda kettlebellsen 😣. Hua.

Med massage har det blivit bättre, men problemen med den ömma stela nacken beror egentligen på stress. Hmm. Det är ju rörigt och mycket datastrul på jobbet, så jag vet ju var det kommer från.

Därför var det jättekul att få hålla i mitt alldeles egna första pass i tisdags. Det var en ny arena mentalt sett, men ändå välbekant eftersom kroppen så väl kände till rörelserna. Jag gjorde flera nybörjarmisstag, glömde bort att jag hade reservövningar planerade osv. Men det gör inte så mycket. Det var okej att göra fel. Och hur konstigt det än låter så ville jag också öva på att göra fel. Jag ville låta kroppen känna att det är okej att prova något nytt, bokstavligt talat stå i centrum och samtidigt att ”göra bort sig”, glömma saker, men ändå kunna ha kul och utvecklas. Och det var precis det som hände 😄.

Deltagarna var glada och racade snabbt igenom ”min” met-con i par. Det var kul att se deltagarnas förbryllade min de förstod att vi inte skulle köra traditionellt gympapass utan jobba i par där en vilade, den andra jobbade med sprinter, knäböj, burpees, armhävningar med mera i en salig röra.

Till nästa gång (faktiskt 😊😉!) behöver jag tänka på att göra ett amrap-pass på en fixerad tid. Men det ska jag kunna ordna 😊

Det roligaste var att se hur alla gick in för att lösa uppgiften och att få alla, oavsett förutsättningar, köra järnet och ha kul.

Den roligaste kommentaren fick jag efter passet av en jobbarkollega som tyvärr inte kunde vara med. Hon fick se min planering och när hon fick se listan utbrast hon: ”Men det är ju precis så här de får göra på Biggest loser ”! Ehmm, ok? För tufft eller vad menar människan hann jag tänka innan nästa kommentar kom: ”Det där vill jag också göra!”. YES!!! 😊😄. Jag är något på spåren här.

image
Studsmattestuds för att fira skolavslutningen

Idag, onsdag, har jag satt nytt personbästa i OH-squat (50 kg), men det överskuggades lätt av sonens mysiga skolavslutning. Med en hastigt inköpt skjorta blev han klassens stiligaste kille (tycker ju jag i alla fall 😉). Kyrkan var proppfull av stolta familjemedlemmar och efteråt hade vi alla en gemensam picknick i solen. Jättehärligt!

Sen firade grabben och jag med mycket studs i studsmattan. Ikväll är vi båda skönt trötta och nöjda med dagen 😍.

Annonser

2 reaktioner till “Gympainstruktör och skolavslutning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s