Söndagens PB och en oväntad pull up

image

Tack och lov för schyssta gymägare! Jag har inte varit på Crossfit 011 sedan förra sommaren, men jag var välkommen tillbaka och fick köpa deras sommarkort. 3 månader till bra pris och boxen är närmre hemmet än det vanliga gymmet som jag har vid jobbet. Det passar bra till sommaren och semestern när jag inte vill åka så långt för att träna.

Sen blev det inte mycket dyrare än ett 10 kort på friskis, så det känns bra. En fördel är kortare resväg, men det viktigaste är träningskompisar. Både vid jobbet och hemmavid.

Jag kan tänka mig att investera i mer grejer för att kunna träna mera hemma, men just nu behöver jag ha folk omkring mig på träningen. Jag behöver det sociala i att träna ihop och göra saker som inte har med jobb eller plikter att göra. Bara umgås, svettas och ha kul.

När vi tränar behöver inte göra samma sak, men vetskapen om att vi är flera i samma lokal som tillsammans kämpar mot målet att bli snabbare och starkare är något jag behöver just nu. Jag behöver få vara i den energin och samtidigt bidra till den.

I helgen var jag sugen på att lyfta lite igen, så jag slängde ut en fråga på Facebook och fick napp. Jag och en tjej till kom överens om en tid att träna ihop och iväg bar det på söndagen.

Efter en del praktiska bestyr kom vi överens om att jag skulle passa henne vid bänkpressen. Jag som bara sett det momentet på TV i Svett och Etikett. Hur skulle detta gå??

Jag fick prova att bänka själv, sen fick jag lite instruktioner om hur jag skulle göra när jag passade och sedan var det bara att köra. Jag blev ganska tagen/rörd av att jag fick förtroendet att hugga i om det skulle bli för tungt. Jag måste ha gjort nånting rätt, för jag fick sedan förtroendet att passa när min träningskompis ville ge sig på att prova att sätta ett nytt personbästa. Och nytt personbästa blev det för henne! Jag är minst lika stolt som hon 😄.

Jag sveptes med i den positiva energin och gav mig på att försöka sätta nytt personbästa i push press. Jag fick några tips på vägen och vips hade jag höjt personbästa med 7,5 kg till 52,5 kg. Det kändes maffigt att få upp så mycket vikt över huvudet upp på raka armar. Jag tror jag hade kunnat höja lite till om jag gett mig attan på det. Men jag är ändå nöjd med den höjningen jag gjorde.
image

Eftersom kvällen sedan var så ljus och skön tog jag med mig kettlebellsen ut en stund hemma på kvällen. Det gick inte att låta bli nu när syrenen slagit ut för fullt och berusar med din doft samtidigt som näktergalen håller konsert om kvällarna.

Jag provade mina nya boxbuddies som jag köpt för att skona händerna. De skonade verkligen händerna, men gjorde också greppet om kettlebellen strävare. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Men bra grepp är inte alltid av ondo. När jag märkte att jag fick bättre grepp gick jag ner till mitt utegym och lyckades, med lite sprattel, att sätta min första oassisterade pull-up! Något jag inte trott var möjligt! Särskilt inte med tanke på att jag inte övat pull-ups det senaste halvåret.

Jädrar i min lilla låda vad nöjd jag var efter det. Assist på ett PB och sen egna! Fick verkligen en känsla av att allt är möjligt av de här upplevelserna.

Hoppas ni har det bra i solen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s