Överraskningar av träning

För mig kan träningen lyfta stress och krav till ytan i form av ”dålig” prestation på ett pass (hände i torsdags på mitt efterlängtade PT-pass). När sådant bubblar upp är det är en tydlig signal till mig att det är dags att varva ner, tänka om och ta hand om mig själv.

Även om jag var ledsen och besviken för att inte passet blev så bra som jag hoppats på är jag ändå tacksam för återkopplingen från kroppen. På torsdagskvällen ställde jag in allt som inte var nödvändigt. Åkte hem, åt kvällsmat, lade mig tidigt och gjorde en avslappningsövning.

Jag sov inte så mycket bättre än innan, men jag hade ett helt nytt mindset när jag kom till jobbet på fredagen. Jag hann börja introducera en kollega, vilket gör att jag snart kan få avlastning. Jippii! Jag hade också lyckats lista ut hur jag skulle få bra arbetsflöde de närmsta dagarna i mitt komplicerade uppdrag. Tjohoo! Men det jag är mest stolt över är att jag inte gav upp förrän jag nått målet för dagen. Visst, det krävde att jag ställde in träningen för dagen, men jag kunde å andra sidan ta helg utan att ”ta med jobbet hem”. Jätteskönt!

Så när jag gästtränade på friskis i lördags, så var det för att jag verkligen ville träna. Jag ville så gärna veta om kroppen skulle kunna klara av ett nytt rörelsemönster under skivstången. Det gjorde jag!

Det kändes verkligen som om jag lyckats få till ett rörelsemönster där jag både sträcker ut fullt för att sedan gå ner i en djup squat och fånga stången på axlarna. Det kändes toppen att få den bekräftelsen. Vartefter jag lyfte insåg jag att jag har inte tillräckligt med energi i kroppen för att orka lyfta höga power clean hela passet igenom, men djupa squat clean fungerar ändå. På slutet tyckte jag att det fanns luft mellan stången och axlarna, vilket gör att jag borde kunna öka vikten om ett litet tag.
image

Fasen va stark jag kände mig under träningen. Snacka om positivt endorfinrus 😊. Så kul att få uppleva både toppar och dalar genom träningen.

På vägen ut från lyftarplattformen passerade jag en armgångsställning. Jag vet inte vad som for i mig, men jag fick i skallen att jag skulle prova. Mitt under armgången insåg jag att ställningen hade en puckel uppåt på mitten. Men jag klarade den med. Det var med förvåning jag hoppade ner från ställningen i bortre änden. Så jag var tvungen att ta ett varv till bara för att bekräfta att jag kunde 😂😂. Snacka om att jag nöjd.
image

Idag, söndag, har jag och familjen inte gjort många knop alls. Mest myst i soffan. Känns precis som vad vi behöver just nu. En vilopaus tillsammans. För i morgon börjar en ny vecka och nya äventyr.

Sköt om er!

Annonser

En tanke på “Överraskningar av träning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s