Extreme make over – weight loss edition

När jag var parkerad av öroninflammationen med tillhörande feber för lite mer än en månad sedan unnade jag mig att krypa ner under filten i soffan och kolla lite på TV.

Jag fastnade för Extreme make over – weight loss edition. Inte för att gotta mig i deras olycka och misär, för det framgår tydligt att deltagarna inte trivs med sin nuvarande situation och att de behöver hjälp för att må bättre. Däremot visar de en sådan kämparglöd och vilja att förändras och jag ville boosta mig själv med lite inspiration och träningsglädje medan deltagarna kämpade (med sin träning). För det är ju inte bara träningen som deltagarna kämpar med, utan hela deras resa handlar om att bryta gamla destruktiva mönster och att våga möta sina rädslor och våga leva livet fullt ut. Därför gillar jag att titta på programmen. Jag följer inte serien slaviskt, men när jag väl tittar hittar jag alltid något som inspirerar mig.

Men ett av programmen var extra laddat och jag kände igen mig i tjejen som deltog i programmet. Visst, programmet är ju amerikanskt, så upplägget är ju annorlunda och inte överförbart till svenska förhållanden. Men kämparglöden och viljan att förändras till något bättre, till något mer, till någon som lever sitt liv fullt ut är ju densamma i alla fall. Det inspirerar mig.

Följande bilder är från serien 2013 och handlar om Jami och hennes syn på träningsutmaningar. När hon började i programmet mådde hon verkligen inte bra. Hon var verkligen under isen och möjligheten att få delta i programmet och ha en tränare som stöttade och trodde på henne var livsavgörande för henne. Efter ett tag kom hon igång och en annan starkare personlighet fick möjlighet att komma upp till ytan. Hon blev ett himla energiknippe, hon gick från att vara trött på livet till sugen på nästa utmaning tack vare träningen.
image

Hon fortsätter med att säga ”Jag njuter när det är tufft. Jag kan nästan höra mim gamla röst säga – du kan sluta nu, du har kämpat bra. Men min nya röst säger- nej, jag vill fortsätta. Kämpa på!”

image

image

image

Hon blev sporrad av träningsutmaningarna och tack vare det vågade hon ta för sig mera av vad livet hade att erbjuda.

Tänk att träning är så universellt. Tänk att träning kan få så många att må bättre och utvecklas som människor.

Annonser

6 reaktioner till “Extreme make over – weight loss edition”

 1. Jag har inte sett serien men tänker ofta på hur min träning har förändrat mitt tänk kring mycket annat. Jag har alltid haft så jäkla bråttom och bristande tålamod, haft massor av idéer men oftast tröttnat innan jag tagit mig ens halvvägs. Där har träningen varit fantastisk, jag har äntligen fattat att tar man ett steg i taget så når man slutligen sitt mål – mycket bra, det går ju att överföra till nästan allt i livet!

  Gilla

  1. Det är ju det jag gillar med träningen. Att få prova på praktiskt innan man går tillbaka till verkliga livet igen. Sen är det ju en självförtroendeboost som heter duga när man lyckas få upp en tung stång. Jag hämtar också mycket energi från träningen, så det är win-win för mig.

   Sen är det ju kul att få klura på vad träningen gör med en tillsammans med andra ”nördar” 😉.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s