Påsklov i fjällen

De senaste dagarna har vi varit i fjällen med min mans familj. 15 personer i en stor stuga i Stöten, Sälen. Det har varit alldeles underbart, fullt av stök, stoj, skratt, lite gråt och en himla massa väderomslag.

img_20160328_183422.jpg
Vyer från vårt boende

 

Vädret har varit minst sagt innehållsrikt med allt från solsken, regn, blåst och snöfall. Vi som åkt skidor har behövt rusta oss för allt! Det finns bra kläder, så det har fungerat bra. Men på sina ställen har backarna varit alldeles blaskiga av allt smältvatten, där man mer känner att man åker vattenskidor än slalomskidor. På andra ställen har det bildats tvärgående diken av smältvattnet. Men det är samtidigt ganska ovidkommande. Det viktiga är att vi har åkt hit alla 15 och att vi har haft kul! Visst, ibland hade de små haft nära till gråten av trötthet ibland. Men för det mesta har vi haft kul i backarna, vid middagen och vid kortspelen och alla har njutit av tillvaron och semestern.

Jag åkte hit med träningsvärk från mitt marklyftsfirande i lördags, då jag firade att jag äntligen var frisk från öroninflammationen. Tjoho på den! Träningsvärken i ryggen och armarna höll i sig rätt länge faktiskt. Men jag är ändå väldigt glad för att jag slapp träningsvärk i benen av marklyften och även skidåkningen. Jag har inte haft några problem alls med träningsvärk av skidåkningen, men jag är ändå så glad för att jag tränat som jag gjort eftersom det gjort mina ben mjölksyretåliga och min korsrygg stark av alla marklyft. Det gjorde att jag kunde njuta av all skidåkning utan bekymmer :).

img_20160328_183314.jpg

De här gången har jag inte åkt så svåra backar, men då det varit mycket vattenhinder och annat i vägen har det ändå varit knepigt och det gick inte att slappna av en sekund medan man åkte. Så den här gången var gröna backar alldeles lagom faktiskt. Det jag tyckte var häftigast var att se Lilleman utvecklas så mycket. Från att lagom kunna svänga och ploga sig nerför backarna för ett år sedan till att den här gången klara av hela gröna backar ända från toppen. Jag är imponerad och förväntansfull inför kommande resor. Ser fram emot att få åka fler gånger med familjen 🙂

Med dagens skidåkning kan man säga att alla sinnen fick sitt. Ibland åkte man på nyfallen nysnö, där man ömsom växlade mellan att glida fram helt tyst på en mjuk vit sammetsfilt, för att i nästa sekund komma ut på ett område som riktigt knarrade under skidorna. Just knarret av snön kunde ibland vandra upp genom pjäxorna och nästan kittlas under fötterna ;). Bara ett par meter längre fram kom man ut på ett riktigt isigt parti med manchesterkänsla eller en snövall. Ibland sken solen, ibland såg man en regnbåge, ibland fick man ”småspik” i ansikten av den fallande snön i fartvinden nerför backen. Så det har verkligen varit omväxlande väder under vår resa. Allt som allt har det här varit en riktigt skön resa till fjällen och ett riktigt mysigt påsklovsfirande.

Hoppas ni också har det bra!

dsc_0749.jpg
Utsikt från toppen under en av de soliga stunderna

 

dsc_0778.jpg
Smältvatten i bäcken nedanför en av backarna under dagens snöfall
Annonser

4 reaktioner till “Påsklov i fjällen”

    1. Ja, visst är det! Sen har jag också märkt att jag tar ett djupt andetag, håller det, kopplar på buktrycket innan jag lyfter in de tunga matkassarna i bilen. Så vanan från träningen är med i vardagen 😄

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s