Äntligen snö!

image

Igår passade vi på att ta en promenad medan snön föll. Man måste ju fånga dagen och tillfället 😉.

Det var härligt med de stora ulliga tussarna som föll. Ibland landade snötussarna med ett kallt kittlande på nästippen 😄.

image

Under promenaden uppstod ett spontant snöbollskrig och en liten, liten snögubbe hann vi också göra ⛄.

När vi kom in från promenaden unnade vi oss varm glögg och njöt sen av kvällsmaten. Mmmmm, vad härligt. Att bara vara. Ta dagen som den kommer. Inga måsten.

Tända ljus.

Softa runt i myskläderna.

Känna av träningsvärken från passet dagen innan och veta att kroppen fått jobba.

Varva ner tillsammans med familjen.

En av höjdpunkterna med den här julledigheten 😃.

image

Även idag blev det en promenad i snön. Men den här gången var vädret annorlunda. Istället för fallande nysnö och mulen himmel sken solen från klarblåa skyar och skarsnön knastrade under skorna. Det var kanonskönt att få komma ut och tanka lite dagsljus. Fast barnen blev ju lite besvikna på att det inte gick att bygga mera snögubbar, men det uppvägdes snart av det roliga hoppandet på de knakande isskorporna över vattenpölarna.

Barnen blev trötta av den här utflykten, vilken överraskning 😉. Så när vi kommit in igen fixade jag varm choklad. Det uppskattades verkligen och det mest synliga beviset var chokladmustascherna. De var nöjda och varma. Jag var glad, nöjd och njöt i fulla drag av att få pyssla om sällskapet.

image

Men sen fick jag ett ryck. Träningssuget gjorde sig påmint. Så när jag fick chansen att ge mig ut sent på eftermiddagen tog jag den. Eftersom det är den mörka årstiden har jag inte haft så många möjligheter att komma ut på en joggingtur. Jag gillar helt enkelt inte att springa med pannlampa, men skumrask är rätt okej.

Så snabbt på med ylleunderkläder, fleecetröja och reflexväst. Äntligen iväg på ett löppass igen 😊.

Det blev 5 km löpning i den knastrande skarsnön under kvällens blå timme. Magisk löpning. Rogivande på många sätt. Mysigt att se kvällsdiset lägga sig.

Det var skönt att komma ut igen. Jag kunde lite förvånat konstatera att jag hade pigga ben, trots att jag förmodligen inte varit ute och sprungit sedan Tjurruset. Luftrören var lite sega, men det var ju inte så konstigt med tanke på uppehållet. Men ändå, vilken skön löparkänsla. Komma ut och känna att benen var pigga och bålen superstark av allt lyftande. Känner mig skönt trött ikväll.

Fast det är kanske dags för dubbar på skorna till nästa gång?

Snart är det ju nytt år också. Åh, vad jag ser fram emot nyårsafton i år! Vi ska på teater och se fyrverkerier. Det kommer bli ett roligt firande. Men innan dess vill jag köra ett eller ett par träningspass till 😉. Kan ju inte hålla mig ifrån det som jag mår så bra av. Hoppas ni också haft det bra med familjen och träningen.

På återseende!

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s