Julhelgen; familjen och träningen.

Den 23 december var jag på mitt favvo-lunchpass. På grund av en envis, men låggradig, öroninflammation hade jag tagit det lugnt några dagar (19-22 dec) för att låta det börja läka ut. I gengäld blev köket ordentligt städat under de dagarna 😉. Man vet att det är ordentligt städat när man till och med använder en polygrip för att komma åt över allt 😂 (särskilt köksfläkten).

image

Den 23 kändes örat bättre och det var äntligen dags att få ta ut sig ordentligt på ett träningspass. Julen för mig är en väldigt laddad högtid, dels julen i sig då tanken är att släkten ska samlas och vara glada (brr, det brukar aldrig bli så fullt ut). Men framför allt är det laddat med alla födelsedagar i anslutning till jul/nyår och av dem har pappa födelsedag på självaste julaftonen! I år vägrade jag utsätta mig och min familj för allt familjetrassel kring pappa och därför valde jag bort att hälsa på över jul. För min och min familjs välmående.

Det var en lättnad för oss allihopa, men samtidigt blir det en anspänning hos mig eftersom jag bryter mönstret med att inte alltid ställa upp för husfridens skull. Så det skulle bli extra skönt att träna dagen innan julafton för att få släppa lite på spänningarna inför de kommande helgdagarna.

Den 23:e blev det en team-wod med 24 minuters AMRAP, se fotot. Målet var 2 hela varv på den tiden, men vi hann till och med jobba oss igenom en bit in på varv nr 3! Vi körde i team och hann halvvägs genom första omgången burpees innan tiden tog slut. Det tycker jag var bra jobbat av oss! Passet var kanonkul och precis vad jag behövde 😅.

image

Själva julaftonen blev ändå en lite turbulent familjejul. Inte vad jag hade i åtanke eftersom jag från första början med avsikt ”planerat bort” ett konfliktmoment genom att inte hälsa på mina föräldrar. Istället hamnade jag i ett annat bråk i mina försök att få till familjesämja på julaftonskvällen. 😲😵. Bläh!

Min tanke var egentligen att avstyra ett familjebråk som egentligen var ganska fjuttigt till ämnet och definitivt kunde vänta till en annan tidpunkt än julaftonskvällen. Men jag lyckades inte avstyra utan blev indragen i det (?). Jag vet att jag darrade av återhållen ilska och adrenalinpåslag efter meningsutbytet. Fördelen var att jag stod upp för mig själv, även om jag gärna varit utan själva händelsen i sig. Men, herrejösses, vad jag längtade efter ett tungt och mjölksyremaffigt träningspass efter det. Nåväl, det kommer snart.

I alla fall, kvällen slutade bra och barnen fick många julklappar. Det var alldeles magiskt och underbart att se deras glädje och tacksamhet över julklapparna. Småkusinerna fick varsina ”Frost”-pyjamasar av oss och det dröjde inte länge innan de sa att de nog kände sig lite trötta och faktiskt behövde få ta på sig sina pyjamasar, faktiskt. Sen fortsatte de leka som bara den, men de hade ju räknat ut hur de skulle göra för att få ta på sig sina nya kläder. Vilka sötnosar. Och vad kul det är att få ge när det blir så uppskattat.

image

Idag har vi krupit in under filten i soffan, druckit glögg och bara kopplat av och undvikit den kalla snålblåsten ute. Vi behöver ladda batterierna efter gårdagens urladdning. Jag har äntligen tagit mig tid att läsa färdigt en väldigt bra bok, som jag verkligen kan rekommendera.

”Mitt liv med Bob” är en fristående uppföljning på ”Gatukatten Bob”. Jag har läst båda och tycker nog att uppföljaren är bättre än den första boken. Jag tror det beror på att författaren mognat till bok nr 2 och reflekterar mera, något som jag gillar. Böckerna handlar om London-bon James Bowen och hans kamp för att ta sig ur ett mångårigt missbruk. Av en slump stöter han ihop med en övergiven hankatt. De båda trasiga själarna tyr sig till varandra och utvecklar en fin relation där båda stärks och lyckas bryta destruktiva beteenden.

Boken värmer ända in i hjärterötterna och därför vill jag gärna rekommendera den som lästips.

Idag får själen sitt. Imorgon väntar ett gött träningspass för kroppen.

Må så gott där ute.

Annonser

2 reaktioner till “Julhelgen; familjen och träningen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s