Fjärde advent och PB 70 kg front squat!

image

Nu börjar julledigheten 😄. Jippii!!

För vår del började det med en skön sovmorgon på lördagen. Dagen till ära gjorde jag sedan bananpannkakor med saffran till frukost. Mums.

Sen gjorde jag inte många knop. Det var som om både kroppen och knoppen slagit i handbromsen fullständigt och verkligen ställt in sig på julledigt. Huvudet var helt tomt och ville inte bry sig så mycket om nånting alls. Mest läsa bok och det var ju inte så dumt 😉.

Jag kan förstå att kroppen ville vila eftersom jag körde dubbelpass i fredags. Först tunga (pausade) front squats med nytt PB på 70 kg! Tjohoo! Sen blev det pausade back squats upp till 85 kg. 1 rep orkade jag på 85 utan hjälp, sen fanns det inte mer att ge i benen.

Sen fick jag fick vila i 15 minuter innan jag gick på ett ”vanligt” styrka intervallpass. Fokus ben , se fotot 😱😲. Hjälp!

image
Passet den 18 december

Jag och dagens team-kamrat krigade på genom hela passet. 30 minuters AMRAP tar på krafterna både fysiskt och mentalt. Fast jag har märkt att AMRAP i 30 minuter inte är så svårt att hantera mentalt. Tricket är att inte låsa tanken på att det är jobbigt och långt, utan fokusera på att göra några repetitioner i taget och vad som ska göras i nästa steg. Det blir en härlig stämning när man kör i par och peppar varandra.

Vi delade upp övningarna i set om 5 repetitioner per person. Då hann man inte bli genomtrött samtidigt som det gick bra mentalt att hantera och genomföra 5 burpees, 5 sit jumps och så vidare. 5 reps var tillräckligt många för att jobba framåt, men inte så många att man tog slut.

I början trodde jag inte vi skulle hinna färdigt med de föreskrivna 4 varven. Men när tiden tog slut hade vi hunnit en bit in på varv 5! Fatta hur grymt det kändes att både ha kommit i ”mål” och ännu lite till 😄😊.

Efter duschen kunde jag inte ta dubbelsteg uppför i trappan och det är lite stelt i låren ännu 😉. Men vad gött det kändes att få sätta nytt PB och kriga igenom AMRAP-passet.

image

Idag har vi varit ute med släkten och hämtat julgran, druckit glögg och haft det mysigt. Nu pustar jag ut hemma vid köksbordet, men funderar på att köra ett hemmaträningspass ikväll. Jag måste hålla igång träningen, jag mår bäst av det. Får jag till det så är planen att jaga rätt på en skivstång i morgon för att köra lite axlar.

Jag vill ju inte bara träna, så lite julpyssel och julgodis kommer det också att bli. Inte så mycket för att jag måste, utan för att det är roligt att göra något ihop med grabben. Man kokar ju inte knäck varje dag precis, så för mig är julpysslet en del av förberedelserna, något som bryter vardagen och får mig att varva ner. Det ska bli kul!

Annonser

2 reaktioner till “Fjärde advent och PB 70 kg front squat!”

  1. Tack så jättemycket. 💞
   Vi var ju två som delade på passet, men det är först idag jag kan ta trappor med dubbelsteg igen 😂. Så jag fick verkligen jobba! Är just nu grymt taggad för onsdagens pass. Dels för att det är kul, men också för att jag hoppas att örat läkt till sig tills dess, så att jag vågar träna igen. Hade tänkt träna idag, men men vågade inte, istället gick jag loss på att skura köket. Så nu blänker det så fint, alltid nåt bra med eländet 😊.
   Hoppas du får en härligt go jul med familjen. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s