Jultrött

Nej, jag är inte trött på julen. Inte på långa vägar, men jag börjar känna att kroppen och huvudet börjar varva ner inför den väntande julledigheten och jag börjar känna mig lite trött. Den här gången tänker jag inte heller jobba på i 180 knyck fram tills semestern och sedan varva ner. Den här gången börjar jag tillåta mig att släppa fram tröttheten och varva ner lite innan ledigheten, så att jag får njuta av den. Det ger mig faktiskt en känsla av frid.

dsc_1649.jpg


Igår var vi hemma hos en kollega och hade glöggmingel, mat och paketlek. Det blev mycket skratt och prat och god mat. Jättekul! Fast det blev lite sent för att vara mitt i veckan för min del. Jag var hemma runt tolvslaget och sedan hade jag jättesvårt att komma ner i varv för att sova. Så det blev inte många timmars sömn för min del. Jag känner av det idag. Jag är lite seg och mest sugen på att åka hem till familjen och äta kvällsmat. Att gå bort till gymmet i regnet och mörkret känns inte alls lockande när jag dessutom känner att kroppen är seg.

Igår körde jag OH-squat, drop squat och snatchar, så planen idag var egentligen att köra ett tungt marklyftspass. Men jag har helt enkelt sovit för lite för att jag ska ”orka” tända till och ge järnet på lyften. Jag vet dessutom att jag har en PT-timme i morgon följt av ett styrke- och intervall-pass, så jag kommer att få mitt tredje tunga pass den här veckan i morgon. Det får vara bra så. Hittar jag inspiration kan jag alltid köra mitt tabata-pass hemma 🙂

wpid-wp-1433251650554.jpeg

Jag var på massage nu eftermiddags och fick mycket och positiv feedback från min ”gamla” massör. Eftersom det var ett tag sedan jag var hos henne senast har hon haft lättare att kunna se förändringen, för att inte tala om känna förändringen! Hon gav mig mycket positiv feedback för att det syntes på mig att jag gått ner i vikt (fett) och för att jag byggt muskler. Hon sa att det syntes tydligt att jag hade mera muskler nu och sådant känns ju väldigt kul att höra. Hon funderade också på om det kunde vara så att jag har lätt för att bygga muskler? Jag vet inte, men det låter spännande och jag är nyfiken på hur kroppen kommer att omforma sig i takt med att jag tränar framöver.

Jag hade bättre hållning nu också, men det blir ju så naturligt när man hela tiden jobbar med att positionera kroppen rätt i lyften. För håller jag inte ryggen rak i vardagen, hur ska jag ”komma ihåg” att göra det i lyften? Sen känner jag ju mig stoltare och på något sätt mer värd när jag sträcker på mig och försöker dra bak axlarna så att de hamnar rätt.

Tidigare har jag haft problem med mycket spänningar och ”låsta” muskler i ryggen och framför allt i nacke/axlar. Periodvis har jag haft lite problem med någon enstaka muskellåsning på sista tiden, men just nu är det ok. Det märktes också på massagen. Det var inte alls ömt och spänt som det var för ca 1-1,5 år sedan. Nu var det mera en njutmassage än hjälp att få bort spända muskler. Det var en väldigt positiv överraskning!

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Jultrött”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s