Ytterligare ett gym testat…..

Igår, lördag, fick grabben magsjuka, så våra planer för helgen blev snabbt inställda och istället tog vi hand om den lille sjuklingen. Kraken, det var en ordentlig omgång han fick 😞. Som tur är mår han bättre idag.

Men i kväll fick jag en anledning att åka till stan för att köpa Lego på City Gross rea (sista dagen idag). Hehe, och när man ändå är i stan kan man ju lika gärna passa på att nöta lite skivstång 😄.

image
Eleiko-stång med märkliga små tunga vikter till Squat clean

Men när jag parkerat bilen kom jag inte in i NAK’s lokaler. Irritationen steg tills jag kom på att de skulle byta golv de här veckorna, oops.

Istället hamnade jag på Medleys gym istället. Det är visserligen nyttigt att prova på olika gym, men det är lite struligt att inte hitta grejer som man behöver.

Jag började med att köra en serie squat cleans på 37,5 kg. Men det fanns inga fullstora viktskivor i lägre vikt, så stången såg lite märklig ut (se bilden ovan). Men det funkade ju. Det var ett ljust och luftigt gym, men tyvärr inte så mycket utrustning eller ens yta för tyngdlyftning. Det saknades ordentlig gummigolv och utrymme för att kunna släppa stången. Så snatch går inte att öva där.

Först tyckte jag att serien squat cleans gick ovanligt tungt, för jag försökte för mycket att dra upp stången. Den ska visserligen upp, men sen ska jag snabbt ner under den. När jag tänkte på att jag skulle in under stången istället för att lyfta den så högt som möjligt gick det bättre igen 😄.

Sen var jag faktiskt ruskigt sugen på att köra front squats. Så jag körde flera set om 50 kg, i alla squats pausade jag i botten innan jag reste mig. Syftet är att bygga styrka även från bottenläget och det är kämpigare än att köra som vanligt, ”på studs”. I alla fick jag nöjet att testa hur det var att köra i ”säkerhetsställningen”. Det kändes bra, men jag var lite i kortaste laget så i botten av varje squat fick jag sträcka på mig för att inte stången skulle vila på räckena 😂😂. Kolla bilden nedan så förstår ni vad jag menar med räcken.

image
Laddat för back squat

Om PT-Marcus hade sett mig hade jag säkert fått beröm för min raka hållning av ryggen 😉.

För att riktigt trötta ut benen körde jag även pausade back squats på 70 kg följt av några set push press på 40 kg för axlarna.

Efter passet var jag skönt trött i kroppen, endorfin-rusig och glad. Jag klarade ju av att träna trots problemen med att hitta och byta gym. Jag genomförde det pass jag längtat efter och jobbade på att bygga upp min styrka 💪. Det är så jäkla gött att känna hur kroppen arbetar när jag lyfter.

Sen var det ju bara jag som ensam tjej bland fria vikterna. Eftersom det var mycket speglar i salen kunde man lätt ”smygtitta” på varandra och jag märkte ju att jag fick en del blickar där jag stod. Gymmet var fullt av killar/herrar och de andra två tjejerna satt i maskinerna eller höll till i konditionsmaskinerna. Så jag stack väl ut kan jag tänka där jag stod med skivstången. I början var det lite svårt att hantera och jag fick svårt att fokusera på lyften. Så även om det var knepigt, så var det nyttigt för mig. Jag behöver öva på att hålla fokus även i stökiga/ovana miljöer och på att så uppenbart ta plats och synas.

Men sen var det ju faktiskt lite kul att jag tog nästan lika mycket i push press (upp över huvudet) som några grabbar tog i en högt upplutad bänkpress i smith-maskinen. Heja mig.

Ikväll har jag som vanligt lite röda märken av stången på höger nyckelben, men för första gången även på axlarna. Nu du PT-Marcus, nu börjar det lossna 😉. Nu börjar jag fullt ut ta emot stången som jag ska på axlarna. Precis som jag ska.Tjohoo 😊.

Annonser

2 reaktioner till “Ytterligare ett gym testat…..”

  1. Tack 🙂

   Det var ju lite spännande att hamna på ett nytt gym till och passet var kanonskönt att få köra. Jag märkte att jag hade skivstångsabstinens 😉.

   Fast jag är nog lika stolt över att jag hanterade situationen och navigerade mig fram till rätt utrustning och lyckades köra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s