Pyjamasdag och städhelg

Lördagen var vad vi hemma kallar en pyjamasdag. En dag då vädret är grått och kulet och då man inte alls känner för att lämna huset. Det mest talande var att grabben inte ens kom ur pyjamasen 😊. Det är en sån dag då man hellre är inne och pysslar, städar och allmänt laddar batterierna efter en händelserik vecka.

Grabben är gärna ”på” och vill gärna iväg och göra saker, men precis som oss vuxna behöver även han dagar att ta det lugnt på. Så vi försöker lära honom den konsten också. Det märks ju på honom att han behöver en mental ”time out”, så trots att han tjatar om besök på busfabriken och annat, så stod vi emot. Egentligen tror jag att han tyckte det var rätt skönt att vara hemma i lugn och ro, för som sagt kom han inte ur pyjamasen på hela dagen 😉. Idag däremot har han varit på fotbollsträning och lekt ute i mörkret med kusinerna. Så nu har han både vilat och varit aktiv, fast i bra balans.

Vi vuxna har äntligen tagit tag i städningen ordentligt. Gamla grejer rensas ut för att få plats med nya. Ena badrummet skurades från tak till golv förra helgen och jag njuter varje gång jag går in dit och ser hur rent allt är och sen är hänger en svag doft av såpa kvar och bidrar till känslan av renhet ☺. Jag är så nöjd!

image
Dagens WOD

Så även om jag är sugen på en löprunda i skogen just nu, så är jag faktiskt mera sugen på att fortsätta städningen. Det kommer ta flera dagar innan vi är i fatt och innan vi har fått ordning på allt. Men samtidigt vill jag få ordning, för jag vill ju bjuda hem träningsgänget på en spelkväll i december. Tills dess vill jag ha ordning.

När man gör en storstädning så här i slutet av november så är det lika bra att hänga upp julgardinerna. Men det tar ju också en stund att byta och stryka gardiner. Men vad jag kommer njuta av ett rent och fint hem sedan. Det kan vara värt ett missad löptur för att få jobba ihop hemma och få det städat och fint. Sen är ju städningen i sig någon lugn och stillasittande syssla, så lite kalorier bränner jag nog ändå 😉. Träningsvärken från i fredags gör sig också påmind och jag vet att jag ska iväg och träna tyngdlyftning imorgon kväll, så träning kommer jag få ändå 💪

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s