Vila, vila? Leva, leva!

Halloweendekor i Kolmårdens Djurpark
Halloweendekor i Kolmårdens Djurpark

Nu när det är mycket på alla fronter känner jag att det är extra viktigt att ta hand om mig själv. För just nu har jag lätt för att känna sliten och trött och därmed har jag också lätt för att känna mig lite ledsen och nere. Tack och lov har trasslet med sömnen lättat, även om jag fortfarande har ett stort sömnbehov. Jag hade semester nu i torsdags och fredags, så jag fick en välbehövlig långhelg. Men vad skulle jag göra under långhelgen?

Torsdagen var sedan flera veckor tillbaka vikt åt en utflykt till Kolmårdsgrottorna med Ekoturen. Det var en rolig utflykt till flera olika grottor där barnens upptäckarlust (och klätterbehov) stod i fokus. Vi grillade korv till lunch och hade det jättemysigt vid strandkanten. Efter en heldag ute var vi trötta till både kropp och sinne, så det var skönt att få komma hem och landa i soffan en stund innan läggdags.

Men fredagen då? Skulle jag bara stanna hemma och ta det lugnt och fokusera på att vila upp mig, eller hur skulle jag göra? Det slutade med att jag hade ett telefonmöte hemifrån för jobbets räkning. Det var ett uppdrag med ruskigt tight deadline som jag inte kunde lösa på annat sätt än att ta i anspråk på några timmar av min lediga fredag. Skönt att resten av familjen sov och kunde ta en lång sovmorgon medan jag satt i köket med datorn och telefonen.

Resten av dagen gick ändå ganska lugnt tillväga. En hel del soffmys och sen på kvällen fick jag ju till mitt snatch-pass på Friskis och Svettis. Efter det äventyret veckohandlade jag mat och sen var det inte så mycket kvar av dagen. Men hur skulle jag göra på lördag och söndag då? Skulle jag försöka att vila och åter vila så mycket det bara gick för försöka ge kroppen de bästa förutsättningarna jag kunde för att återhämta mig, eller skulle jag ut och uppleva världen och försöka bryta jobba-för-att-sedan-bara-sitta-hemma-cirkeln med något roligt istället?

Efter mycket funderande och vägande av för och emot kom jag fram till att jag innerst inne ville ut och uppleva världen. Det är dags nu. Att bara låta livet bestå av jobb och hemmasittande återhämtning är inget jag vill ha i längden. Någon gång då och då är det befogat och skönt, men inte att få det som ”rutin”.

Varulv
Varulv

Därför är jag så glad för att vi kom iväg som planerat till Halloween på Kolmården. Alla vi vuxna och barnen hade rysligt roligt 😉. Hela djurparken var fylld av olika spökaktiviteter, många barn inklusive sonen var utklädda till monster och en och annan sjörövare eller prinsessa. Parken var pyntad med spindelväv, halmbalar och stora oranga pumpor. Här och var hördes rassel av kedjor, gnisslet av ett gångjärn och ett skrik. Parken var full av inhyrda skådespelare utklädda till olika monster och jag måste säga att jag beundrar deras insats. De gick verkligen in för sina roller och bjöd på många härliga upplevelser, rysningar och skratt. Zombie-lokföraren blev snabbt en av mina favoriter.

Många av djuren som tigrarna och snöleoparderna var också piggare och aktiva i det kyligare höstvädret, vilket var jättekul att se. På kvällen gick vi med i fackeltåget med alla spöken och gastar. Sen fick några av barnen i sällskapet nog av spökunderhållning och behövde få en stund i lekdelen av parken. Men vi hann att se en riktigt bra eldshow innan det var dags att åka vidare.

Vampyr
Vampyr

 Här kommer den delen som jag lade så mycket tankemöda på. Skulle jag eller skulle jag inte åka till Linköping för att vara med på en spelkväll med träningskompisarna? Jag ville ju egentligen, men skulle jag orka? Vad skulle familjen tycka om att jag åkte iväg och så vidare. Jag tuggade mig igenom alla mina för och emot, fick stöttning av familjen och flera kompisar som tyckte att jag visst var värd att åka iväg och ha en kul kväll. Innerst inne visste jag ju också att det var det jag så gärna ville göra också. Sen föll bara allt på plats, jag fick skjuts från Kolmården och erbjudande om övernattning hos några andra kompisar, så då kunde jag ju gå på spelkvällen 😊😊. Men det var svårt att lämna grabben, han var övertrött och längtade mest av allt efter att få gosa med mamma, så det blev ett tårfyllt farväl när jag åkte. Jag åkte inte helt utan dåligt samvete, men jag visste också att det här var väldigt viktigt för mig att få genomföra, så jag var ”tvungen” att åka.

Jag hade görkul!!! Det var jättekul, bra stämning, lagom mycket folk. Gott att äta (tack Paulina). Spelet ”Med andra ord” var jättekul och jag kommer sent att glömma hur man med andra ord förklarar orden/namnen; sjöman, Marie Picasso och slumpgenerator. Sen var det dags för Singstar. Jag har aldrig provat karaoke och nu skulle jag tävla i det! Puh. Mycket pirrigt, men det var lika för allihopa, så det var bara att ge sig i kast med äventyret…..  🙂

Tack alla för en jättetrevlig kväll.

Det var också en upplevelse i sig att kunna gå från festen och ”hem”. Att jag sedan kunde se att klockan på Domkyrkan visade halv tre när jag kröp ner under täcket förstärkte bara känslan av en bra utekväll. När jag vaknade i morse hade jag refrängen till låten ”We built this city of rock and roll” på repeat i huvudet. Jag vaknade med ett leende på läpparna.

Sen fick jag förmånen att få äta ordentlig söndagsfrukost i lugn och ro med mina vänner. Sen kom familjen för att hämta mig. Då var det ju så kul att hänga ihop, så vi följde med ut till IKANO och gick lite i affärerna ihop och åt lunch tillsammans innan vi åkte hem.

Väl hemma röjde vi undan lite ris i trädgården och sen tog jag en promenad. Det blev på det stora hela en jättebra långhelg och jag kommer glädjas åt alla fina minnen under en lång tid framöver.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s