Födelsedagsönskningar och gamla drömmar

Jag skulle behöva få göra en riktig krogrunda med kompisar snart. Om inte annat så bara för att få ha provat. Med min bakgrund är den här typen av aktiviteter en vit fläck på kartan.

Jag tror det är känslan av samhörighet jag är ute efter. Men också av att få släppa lite på garden och ansvarskänslan och bara vara i sällskap med kompisar och prata om ditten och datten. Bara vara och få lite ”nöjestid”, inte tid som ska fyllas med något ” ”måsten” eller produktivtitet. Bara få larva runt lite och se vartåt det tar vägen. Med det sagt vill jag påpeka att det är inte ett huvudlöst supande eller röjande jag är ute efter. Jag vill bara prova på att ”släppa ner håret” lite och ha kul.

När jag så här i skrivande stund tänker på det, så känner jag att en krogrunda är något jag önskar mig i födelsedagspresent. Sån tur jag har att jag fyller år om några veckor 😉

image

De senaste åren har krog- och restaurangmiljön varit alldeles för stökig med för många intryck för mig att kunna hantera. Så sent som förra våren var det väldigt tufft att bara hänga med jobbet ut en kväll på restaurang. Allt prat, surr och slammer. Alla dofter, smaker och alla synintryck blev (nästan) för mycket för mig att hantera. Jag kände själv att ett stort ångestpåslag inte låg långt borta och med jämna mellanrum smet jag iväg till damernas för att få en andhämtningspaus för att orka ta mig genom kvällen. Men här sitter jag nu, lite drygt ett år senare och önskar mig en krogrunda med kompisar! Tjohoo för den förändringen!

På tal om önskningar och drömmar. En annan gammal dröm jag haft är att få hoppa tandemhopp. Bara nu när jag skriver kan jag föreställa mig adrenalinpåslaget som jag skulle kunna få och därmed kanske ett ångestpåslag. Men en pirrig nyfikenhet är den dominerande känslan, faktiskt 😁

Det hela började för länge sedan när jag gav mig själv ett ”löfte” om att jag skulle vilja prova på 4 luftburna aktiviteter. 1) Att spaka ett flygplan själv. Check på den, tre gånger om faktiskt. 2) Prova på att flyga segelflygplan. Jag har varit uppe med ett, så check på den. Dock är det inget jag längtar tillbaka till. Det var som att åka berg-och-dalbana utan räls och därmed en kändes det som en helt okontrollerad berg-och-dalbana, brrrr. Jag är imponerad av de som flyger segelflygplan, men jag vill ha en motor, tack! 3) Flyga luftballong. Det har jag inte gjort, men det tror jag kan bli av inom rimlig framtid tillsammans med familjen. 4) Hoppa tandemhopp. Det har jag som sagt inte gjort, ännu. Jag tror inte jag kommer att bli så biten att jag vill hoppa själv, men jag är så attans nyfiken på hur det är att hoppa fallskärm, därför skulle jag vilja prova tandemhopp någon gång inom de närmaste fem åren.

Vad har du för oförverkligade drömmar?

.

Annonser

2 reaktioner till “Födelsedagsönskningar och gamla drömmar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s