Crossfit, here I come!

image

Jag är fortfarande jäkligt nöjd med mitt nya personbästa i marklyft, men två dagar in på semestern saknar jag faktiskt redan mitt vanliga gym och träningsgänget där. Suck. Synd att det ska vara så långt att åka dit….

Igår blev det i alla fall 3,3 km stavgång med mina bungypump-stavar, en massa rullande med massagebollen och en tur på spikmattan för att få loss spänningarna i nacken och höger skuldra. Nu känns det att den gamla stelheten i höger axel ställer till det när jag nu vill börja med snatch. Men skam den som ger sig. Jag fick loss en hel del igår och på eftermiddagen idag kändes det så pass bra att jag vågade mig på att åka på ett pass i en box nära mig.

Träningsabstinensen och avsaknaden av träningskompisar blev helt enkelt för stor, så nu har jag löst ett månadskort på Crossfit 011 för juli månad. Jag gillar den boxen, den är lagom stor och folket där är vänliga och hjälpsamma och sen har de ju en massa skivstänger, I'm in heaven 🙂 . Även om Crossfit 011 är mitt andra "hem", så kommer jag inte att klara av att hålla mig från mitt hemmgym för länge. Jag kommer nog att åka dit för ett pass nästa vecka, om inte annat så för att känna att allt är som vanligt igen 😉

Idag värmde vi upp med:
170 m run
20 air squat
15 sit-ups
10 push-ups med arm åt sidan
5 Burpees

Därefter hade vi en teknikgenomgång på power clean. Mitt huvud lyckades röra till det ibland och fick in en power snatch mitt i, men det var bara att ta nya tag och kämpa vidare. Jag fick nöta med teknikstång och 5 kg i vikt på stången. Sen körde vi EMOTM 2 T&G power clean i 10 minuter, de första 8 körde jag med 15 kg, de sista 2 med 25 kg. Jag behöver ha ca 25 kg för att få vikten i rätt förhållande till kroppen. Annars är det lätt att armarna lyfter istället för att kraften kommer från benen. Även den här instruktören såg att jag behövde tro på mig själv för att våga göra lyften. Jag kan inte låta bli att fascineras av hur tydligt det syns att jag har problem med att tro på mig själv. Men jag är så glad för att jag börjat med träningen, för då får jag ju ideligen öva på att utmana mig själv och tro mer och mer på mig själv och min egen förmåga. Lika läskigt som det är mellan varven, lika kul är det när jag lyckas med ett tungt eller komplicerat lyft/WOD. Sen måste jag ha haft en otrolig tur som stöter på så bra coachande instruktörer. Utan deras hjälp hade jag inte kommit så här långt.

Efter teknikdelen kom sen den spännande WOD’en:
30 burpee box jump 50 cm
15/15 KB C&J 12 kg (dam)
30 burpee box jump 50 cm (dam)

Jag som aldrig gjort box jump förut drog alltså till med den här WOD’en! Jag känner mig rätt nöjd, om man bortser från några trötta burpees på slutet. Men jag slängde även på 3×5 pull-ups med lila bandet, enbart 🙂

Och, ja, innan passet var jag faktiskt tvungen att googla på termerna för att begripa vad vi skulle göra. Men det var ju då jag blev sugen på passet. Jag har ett tungt gammalt vattenledningsrör som ”teknikstång” hemma, men det finns inget som slår en riktigt skivstång, om än så bara teknikvarianten med lätta vikter. Så nu har jag lite kläm på hur stången kommer upp till rack-position. Nu gäller det att nöta power clean och powersnatch.

Fast nu tar jag och njuter lite av kvällen med ett tv-program och lite vattenmelon 🍉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s