Familjelopp i Kolmården

image

Ibland behöver det inte vara så tillkrånglat eller supertungt för att man ska kunna känna sig nöjd. Idag tog vi bara färjan över Bråviken och körde in till Kvarsebo. Där arrangerade man 5 olika lopp allt ifrån 2,5 till 42 km och de flesta gick hela sträckan i terräng.

Det var en mindre tillställning, men väldigt mysig. Solen gassade och många var laddade för att springa i terrängen.

Vi tre hade anmält oss till familjebanan på 2,5 km. Den började vid idrottsplatsen och snirklade sig ut och igenom Kvarsebo samhälle. Ganska snart kom vi in i skogen med stigar, lerpölar och ett kullfallet träd. Så lilleman blev nöjd med att det var några hinder även på ”hans” lopp. Han var ju lite avundsjuk på mitt förra lopp, men nu blev han nöjd.

Halvvägs längs banan var det en vätskestation med engagerade funktionärer som glatt hejade på barnen. Sen sprang vi igenom några villakvarter till innan vi vände tillbaka in i skogen, broarna och berghällarna.

Jag tycker det var riktigt kul och givande att få chansen att springa tillsammans hela familjen på ett lopp. Jag har inte sett så många ställen annars där man kan göra det. Eller så är jag bara van vid att vuxna springer för sig och barnen för sig. Roligt var det i alla fall. Vi kom tillsammans i mål efter 18:51. Bra sprunget av lilleman, som dessutom gjorde en stark spurt. Gissa om vattenspridaren vid målgången var uppskattad 🙂

När vi kommit i mål blev vi bjudna på frukt och vatten. Jag tycker det var ett välordnat arrangemang och jag åker gärna dit igen på flera lopp.

image

Vid ett av tälten på startområdet kunde man få massage. Det hade jag siktat in mig på att göra efter målgång. Grabben fick börja med sin rygg och han stornjöt av att få massage och få bort några muskelknutor. Den vänliga sjukgymnasten bjöd honom på massagen som målgångspris. Det var mycket uppskattat!

Själv fick jag lite massage på vaderna. Vänster vad är just nu lite överansträngd av att parera för den ömmande högervaden. Men det är ingen större fara med vänster, men på höger hade jag en rejäl muskelbristning strax under knävecket. Inte undra på att jag haft ont så länge! Tack och lov satt bristningen i en liten rackarns muskel som har i uppgift att rotera underbenet. Vad muskeln heter kommer jag inte ihåg, men krångligt namn var det i alla fall. Enligt sjukgymnasten har den ingen större funktion, men när den blir skadad och svullen så trycker den på så många andra muskelfästen, så därför gör det så ont. Dessutom har jag rätt många ytliga kärl som går till den muskeln, vilket också späder på risken att få ont och bli svullen där. Höger ben är ju också lite ”omorganiserat” på blodkärlsfronten sedan jag var tvungen att operera bort vena saphena magna på grund av en blodpropp år 2002. Den proppen började strax under knät och växte sig ända upp i ljumsken, så läget blev till sist riktigt akut och då var operation ända möjligheten. Därefter har höger ben fått lära sig att leda om blodflödet till andra vener. Jag märker inte så mycket av det till vardags, men det var jobbigt de första månaderna efter operationen. Det tog tid innan svullnaden och smärtan la sig och jag hade väldigt lätt för att få kramp i höger vad. Tydligen har operationen och den här muskelbristningen lite samband med varandra. Det trodde jag faktiskt inte efter så lång tid, men det låter logiskt.

Naturligtvis kom det en fotograf och tog bilder på mig när jag fick efter-loppet-massage. Hon får gärna ta bilder, men att använda dem som efter-loppet-bilder kändes lite fånigt när jag bara sprungit 2,5 km jämfört med vad de andra sprang. Ytterligare ett tillfälle att lära sig släppa på prestigen 😉 

Nåja, blev det några bra bilder så får hon väl använda dem. Jag tror det landade i att hon tog kort på massören och mina ben. Då får väl mina ben iallafall vara med på kort 😉

Annonser

En tanke på “Familjelopp i Kolmården”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s