Mumsiga grönsaker

image

Det går åt en hel del salladsgrönsaker hemma nuförtiden, så nu odlar jag lite mumsigt i krukor direkt utanför köksdörren. Det är vanliga salladsblad, grönkål och längst fram står några mindre krukor med dahlior. I stora landet växer spenaten så det knakar och jag har redan provsmakat. Mums!

Idag på PT-passet var det marklyft i set om 8 rep som stod på schemat.  Startvikt 60 kg i 2 set om 8 rep.
Därefter 80 kg i 1 set om 7 rep, följt av 90 kg 1 set om 8 rep, sen började allvaret med 97,5 kg i 4 set om 8 rep. De två sista seten var ganska tunga och av dem kändes det sista nästan omöjligt att göra. Dels utan att svimma över stången, dels för att jag var trött i kroppen.PT-Marcus började nöta in en ny teknik för att orka många lyft på raken genom att jag skulle sträcka hamstrings efter varje lyft, så ordern var; brösta upp dig, lyft, snabbt ner, sträck och lyft osv. Sen höll han på så tills jag kommit igenom alla rep. Skönt att han höll koll och tydligt talade om vad jag skulle göra. Det gillade jag och det behövdes. Tanken är ju att jag ska klara det här själv i framtiden, men än så länge behöver jag stödet och jag trivs med utmaningen, så då vill jag gärna fortsätta.

Men vi satte ny målsättning. 120 kg i marklyft innan semestern 🙂
Det måste jag ju fixa💪

Just det ja, jag var hos astmasköterskan igår på kontroll och jag har tack vare träningen en lungkapacitet på 119% i relation till normalvärdet. Jag har alltså bättre kapacitet än genomsnittet tack vare träningen. Jippii

Annonser

3 reaktioner till “Mumsiga grönsaker”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s